| Dátum | 31.07.2011 |
| Vložil | Aja__ |
| Titulok | Vypadávanie srsti |
Ahojte, tak môj osmak sa ešte stále nedá chytiť aj keď sa mu denne venujem :-/ ale všimla som si že nad ňufáčikom má taký vyplznutý fliačik :( Dorastie mu tá srsť? X(
—————
| Dátum | 31.07.2011 |
| Vložil | Admin |
| Titulok | Re:Vypadávanie srsti |
Aby sa dal chytit tak to trva naozaj dlho....tomu musis dat viac a nie len par dni...niekedy to trva aj par mesiacov....a co sa tyka vyplznutej srsti nad nufacikom tak to moze byt aj kvoli tomu ze obhryzava klietku (ak je to naozaj tym)...treba dat pozor ci mu nahodou nieco nechyba, bud priestor alebo mineralne latky...ak to nema od klietky tak treba hladat iny dovod....ale urcite mu coskoro dorastie :)
—————
| Dátum | 01.08.2011 |
| Vložil | Aja__ |
| Titulok | Re:Re:Vypadávanie srsti |
praveže s klietky to asi mať nebude... pokúsim sa v zverimexe nájsť nejaké doplnkové vitamíny, možno mu niečo naozaj chýba :-/... No a aj ja mám problém s tým že sa mi zdá niekedy dosť smutný :( Hrať sa s nim ešte moc nemôžem lebo ma trocha hryzie, uteká atď... Takže som už aj rozmýšľala o tom či by mu nebolo dobré kúpiť kamaráta... Lenže moc neviem čo by to obnášalo - resp. bude im stačiť jedno koleso na behanie? Treba pre 2 osmaky 2 misky? Bude ich viac cítiť keď budú dvaja? :(
Osmaka degu mám prvý krát takže sa v ich správaní moc nevyznám :-/
A, mimochodom, môj degu niekedy tak akoby "kýcha".. Stáva sa to tak 1x denne ale "kýchne" viac krát za sebou :/
—————
| Dátum | 02.08.2011 |
| Vložil | Admin |
| Titulok | Re:Re:Re:Vypadávanie srsti |
Ja osobne odporucam mu kupit kamarata pretoze degu su velmi spolocenske a aj vo volnej prirode ziju vo velkych skupinkach...a vsak aj pri vybere kamarata treba byt opatrni aby si nahodou nekupila opacne pohlavie ak nechces mat male degu :)...a co sa tyka zariadenia tak sa neboj staci ti jedno koleso, aj ja mam 2 degu a vystacia si....ale co sa tyka misiek tak sa moze stat ze sa o jednu budu bit cize je idealne im davat dve misky....kludne si precitaj tuto stranku a dozvies sa viac informacii o degu, je tu toho naozaj vela a aj uzitocne rady....co sa tyka zapachu tak je mozne ze ich bude citit viac ale myslim si ze to nebude az taky velky rozdiel ako ked je len jeden...a kychania sa neboj to robia aj moje a je to normalne ak vsak nekycha prilis casto, pokial by si badala aj ine priznaky choroby, ako napr. tecenie z nosa tak moze ist o nadchu ale aj taketo veci sa tu docitas....skus si ju precitat a ak by si mala s niecim problem tak kludne napis, velmi rada poradim :)
—————
| Dátum | 10.02.2021 |
| Vložil | Hana Goffová |
| Titulok | Re:Vypadávanie srsti |
určite mi dorastie neboj sa. My sme mali podobné akurát na chrbte. Len vydrž a uvidíš
—————
| Dátum | 31.07.2011 |
| Vložil | Erik |
| Titulok | Dokúpenie súrodenca |
Ahojte.Kúpil som degu.Mám ho 2 dni.Neni vobec taký živý ako by mal byť.Tak preto sa pýtam.V tom zverimexe kde som ho kúpil majú aj jeho brata.Mám ho dokúpiť kým sú ešte malý?,nebudú sa byť? ĎAKUJEM
—————
| Dátum | 31.07.2011 |
| Vložil | Admin |
| Titulok | Re:Dokúpenie súrodenca |
Ak nie je az taky zivy ako sa ti zdal v zverimexe moze to byt tym ze si este nezvykol na novy domov a na samotu, myslim si ze casom sa to naozaj upravi, len sa mu treba naozaj velmi casto venovat. Degu su spolocenske a pokial su sami tak im treba venovat ovela viac casu ako ked su v pare alebo v skupinke. Moze sa dokonca stat ze bude velmi smutny zo samoty. Ja osobne ti odporucam mu kupit kamarata. A pokial spolu zili v zverimexe tak by sa nemali bit, väcsinou sa zvyknu pobit len vtedy ak je medzi nimi velky vekovy rozdiel alebo ked dokupujes k vecsej skupine. Drzim palce :)
—————
| Dátum | 25.07.2011 |
| Vložil | Diana |
| Titulok | srsť |
Dobrý, mám samčeka, včera som našla v piesku 3 malých čiernych chrobákov, od prvého dňa, čo ho mám doma sa enormne celý škrabká, no srsť mu nevypadáva. Pre istotu som vyumývala všetko a taktiež ho postiekala ARPALITOM - pretože ten mi odporučili namiesto Frontline-u :( . Škrabanie pretrváva a nwm ako ďalej. Má niekto podobné skúsenosti?? Budem vďačná za odpovede.
—————
| Dátum | 25.07.2011 |
| Vložil | Admin |
| Titulok | Re:srsť |
Napriek tomu ze nemam ziadne skusenosti s takymito ochoreniami, ja osobne odporucam navstevu veterinára ak si tak este neurobila. Ak ano a neprestava to tak treba hladat chybu bud v zariadeni alebo hygiene. Vela stastia prajem :)
—————
| Dátum | 24.07.2011 |
| Vložil | Aja__ |
| Titulok | osmak degu |
Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom môjho osmaka degu. Mám ho už týždeň - kúpili sme ho s obchodu. Ale problém je v tom že sa vôbec nedá chytiť. Neviem ani aký je starý, či sa vlastne ešte dá skrotiť ho :(( On si z ruky zoberie čo má rád, ale akonáhle ho chcem chytiť, ujde mi :( Čo mám robiť aby si na mňa zvykol? a dal sa chytiť? ďakujem za radu
Bližšie informacie na :
Alebo nám napíšte na fórum. Radi Vám pomôžeme.