Neviete si rady? Napíšte nám!

Dátum 25.07.2011
Vložil Diana
Titulok Re:osmak degu

Ahoj, ja ho mám 2 mesiace a tiež sa nedá chytiť - vždy robíme veľkú naháňačku. Ja som sa zamilovala do degu prvýkrát ako som ho uvidela - čiže som nečítala žiadne diskusie o ňom a robila všetko po svojom - ja som zanedbala "skrotenie". Čiže zoberie maškrtu, sadne do ruky, nechá sa poškrabkať za krkom aj za labkou - ale inak nič. Prečítaj si o skrotení a ono to chce veľa času - no ja som bola netrpezlivá. Tak ale vraví sa, že nikdy nie je nič stratené.

Dátum 25.07.2011
Vložil Admin
Titulok Re:Re:osmak degu

Presne tak...chce to naozaj velmi vela casu a treba sa mu venovat kazdy den, pretoze osmak si rychlo odvykne a opat sa moze stat plachym...ja mam osmakov uz 9 mesiacov a stale su trosku plache...Tiez mi same vyjdu z klietky na ruky a aj na plece, kludne jedia ale ak ich chcem sama chytit tak sa boja. Mozno to vyplyva aj z toho ze vo volnej prirode su ich nepriatelom drave vtaky cize sa osmaky velmi boja ked sa pokusate ich vziat z hora. Treba len naozaj trpezlivost a urcite sa dockas kladnych vysledkov. Precitaj si aj nasu stranku a dozvies sa aj viac info ako na to. Drzim palce

Dátum 25.07.2011
Vložil Aja__
Titulok Re:Re:Re:osmak degu

Uff... Aha, ďakujem za rady... Je to môj prvý osmak (predtým som mala morčatá, škrečka a pod..) takže ešte moc neviem čo a ako... Určite tu napíšem či nestala nejaká zmena :-) A ešte sa chcem opýtať, môžu piť osmaky vodu z misky alebo len z napájačky? Lebo náš má misku ale ešte som ho za ten týždeň nevidela že by pil :/

Dátum 25.07.2011
Vložil Diana
Titulok Re:Re:Re:Re:osmak degu

Môžu aj aj. Ja som kúpila klietku aj s napájačkou, ale po čase ako som ho pozorovala a nechodil tam, tak som sa bála či sa naučí. A naučil sa. Ak mu dávaš denne jablkovú šupu ako my, on nepotrebuje veľa piť, uvidíš ho zriedka pri napájačke.

Dátum 22.07.2011
Vložil monika
Titulok darujem osmaka

Darujem dve mladatka osmacikov, pravdepodobne samcekovia (ak aj nie, su rovnakeho pohlavia), teraz maju 5 tyzdnov
Kosice a okolie
Prosim kontaktujte ma na berendova@gmail.com :)

Dátum 06.07.2011
Vložil mato
Titulok Re:Re:neviem co mam robit

kupil som si zvieratko degu no po 6 dnoch mi zacalo plznut odpadava mu srst chcem sa spitat ze od coho bi to mohol mat za odpovet dakujem

Dátum 06.07.2011
Vložil Admin
Titulok Re:Re:Re:neviem co mam robit

Naozaj ti neviem povedat od coho by to mohlo byt, pretoze to moze mat vela pricin, ale ak je to naozaj viditelne ze plzne radim ti okamzite navstivit veterinara, lebo nemusi byt vsetko v poriadku :)

Dátum 06.07.2011
Vložil mato
Titulok Re:Re:Re:Re:neviem co mam robit

plzne iba pri krku no neviem ci to moze bit od toho ze ma nejaku chrobu lebo vcera boliu mna mali bratranec tak som ho pustil a neviem ci sa ho nalakal alebo co

Dátum 07.07.2011
Vložil Admin
Titulok Re:Re:Re:Re:Re:neviem co mam robit

no aj keby sa zlakol tak by nemal plznut z toho. myslim si ze to bude asi nieco vaznejsie. radim navstevu veterinara aby sa to nezhorsilo.

Dátum 03.07.2011
Vložil jana
Titulok domáci chov

ahoj, už dlhšie rozmýšľam o chove degu, ale nechcem si ho kupovať z obchodu. Vedeli by ste mi poradiť nejaký chov, alebo niečo, kde by som si ho zohnala blizko Prešova? Ďakujem.

© 2011 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode